4.86 / 5.00 bei 12952


Rødderne til afspændingspædagogikken

De mest kendte afspændingsteknikker fra den vestlige kulturverden
Og deres ophavsmænd er:


Alexander-teknikken
Frederick Matthias Alexander
* 1869 i Tasmanien
† 1955
Mere information at finde her.
(kilde:http:// de.wikipedia.org/wiki/Alexander-Technik)

Pilates
Joseph Hubert Pilates
* 1883 i Mönchengladbach
† 1967 i New York
(kilde:http://da.wikipedia.org/wiki/Pilates)

Feldenkrais-metoden
Moshè Feldenkrais
* 1904 i Slawuta Ukraine
† 1984 i Tel Aviv Israel
(kilde:http://de.wikipedia.org/wiki/Feldenkrais-Methode)

Dr. Schultzes Autogenes Træning
Johannes Heinrich Schult
* 1884 i Göttingen
† 1970 i Berlin
(kilde:http://de.wikipedia.org/wiki/Johannes_Heinrich_Schultz)

Jakobson progressiv muskelafspænding
Edmund Jacobson
* 1888 i Chicago
† 1983 i Chicago
(kilde:http://de.wikipedia.org/wiki/Edmund Jacobson)

Min afspændings- og bevægelsespædagogiske uddannelse i Danmark blev gundlagt for ca. 55 år siden.
Læger [bl.a.fysiurger(reumatologer), ortopæder, neurologer og psykiatere] og psykologer deltog aktiv i udviklingen af denne uddannelse og som undervisere.De ovennævnte vestlige afspændingsteknikker var vigtige bestanddele i den praktiske uddannelse.

RelaXotic er gymnastik for hele kroppen med hovedvægten på koordinatin og balance.

RelaXotic er anatomisk korrekt træning. Med henledning af tankerne lærer du at styre og anvende din muskelspænding for derigennem at opnå et optimalt bevægelsesmønster. Ved at kontrollere muskelspændingen opnår du i dagligdagen, at kunne omgås din krop på en sund måde.

Fra den østlige kultur er de mest kendte afspændingsteorier

Yoga
Yoga kommer oprindelig fra Indien og blev allerede beskrevet ca. 700 år f.k. Den indiske filosofiske lære indeholder en række åndelige og legemlige øvelser. Rødderne til yoga-filosofien ligger derfor i hinduismen og dele af buddhismen. Der findes mange forskellige udlæggelser af yogaen, som f.eks. hatha yoga, sivananda yoga, kundalini yoga og mange andre. Principielt har yoga nogle positive effekter, såvel på det fysiske som også det psykiske helbred.
(kilde:http://da.wikipedia.org/wiki/Yoga)

Qi gong
Qi gong er en kinesik form for meditation, koncentration og bevægelse for at kultivere krop og ånd, og Qi gong er en del af den traditionelle kinesiske medicin. I 1973 blev der i en grav fra den tidlige Han dynasti fundet flere silketørklæder med tegninger og tekster. Deres alder dateres til 2500 år. Qi gong bliver først til qi gong, når mindst to af fire komponenter forbindes til en enhed i øvelsen: afspænding – ro – naturlighed – bevægelse – åndedræt – mental forestilling – lyd.
(kilde:http://de.wikipedia.org/wiki/Qigong)

Tai chi
Tai chi, også tai hi chuan (anden stavemåde: taijiquan) eller kaldt kinesisk skyggeboksning, er en metode til at fremme helbred og afspænding, som nogle århundreder bliver dyrket i Fjernøst og siden midten af det 20.århundrede omsider blev kendt i Amerika og sidenhen i Europa Navnet tai chi chuan betyder oversat fra kinesiskså meget som „det øverste princip af boksekampen“. Tai chi hører til helhedsstrukturen, idet det tjener såvel helbredet og rekreationen som også ånd og sjæl. Som ved forskellige andre ansatser fra Fjernøst findes der også ved tai chi flere skoler, der forfølger en let divergerende filosofi.
(kilde:http://da.wikipedia.org/wiki/Tai_Chi)